Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Werking jumpstarter

Vraag gesteld door E. van Zadelhoff op 27 april 2021

Ik ben in het bezit van een oldtimer Peugeot 404 pickup diesel. Beetje nostalgisch ook omdat ik in de jaren 70 eveneens 404 diesels reed. Een probleem was het starten met de winterdag, (Toen en nu ook ). De combinatie accu dieselmotor en startmotor maken dat ik er eerst een poosje een kachel onder de motor moest zetten om te starten. De vraag, is 2 ledig, 1. is een jumpstarter een goed hulpmiddel om bij kou de wel of niet lege accu te ondersteunen. 2. hoe werkt een jumpstarter in relatie tot de accu, in de 2 situaties dat je te maken hebt met een lege of met een volle accu. Staat de jumbstarter parallel aan de bestaande accu?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een klassieke Peugeot 404 op diesel die bij winterse temperaturen toch moeilijk opgang komt. U vraagt of een jumpstarter een oplossing zou kunnen zijn en hoe te gebruiken.

Ik kan op afstand uiteraard niet inschatten of het slechte starten in de winter ook een andere oorzaak zou kunnen hebben, maar een goede startstroom is om snel aan te kunnen slaan uiteraard van groot belang bij lagere temperaturen. Dan kan een jumpstarter inderdaad voor een broodnodig duwtje in de rug zorgen en lijkt me een dergelijke investering voor het opstarten van een klassieke diesel een nuttige investering.