Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Problemen 1.2 TSI motoren Beetle 2012

Vraag gesteld door H. de Vries op 16 april 2021

Ik lees diverse problemen met de 1.2 tsi motoren van vw. Zijn die problemen nog van toepassing op een auto uit 2012? Zo ja,  hoef weet ik of de kettingspanner is gemodificeerd?
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U leest op verschillende fora diverse problemen met de 1.2 TSI motor. In dit geval onder de kap van een VW New Beetle uit 2012.

De gemonteerde 77kW 1.2 TSI motor betreft het type met motorcode CBZB. In principe is dit inderdaad een verdachte motor die als gevolg van distributieproblemen óók een verhoogd olieverbruik kan laten zien en inwendige motorische vervuiling. Volgens dit bericht zou de vanaf eind 2011 geproduceerde motoren voorzien moeten zijn van een gemodificeerd exemplaar. In het betreffende artikel staat wat de uiterlijke verschillen zijn. Dat onderscheid valt vanaf de buitenkant niet zomaar waar te nemen. Maar misschien dat u in detail iets meer te weten zou kunnen komen over de productiedatum van de auto. De eerste tenaamstelling is van 2012 en wanneer ook in dat jaar deze Beetle daadwerkelijk is geproduceerd, lijkt de motor te moeten beschikken over een gemodificeerde ketting en spanner.