Naar artikel

Oorzaak F in display

Vraag gesteld door op 22 april 2021

Op 6 april ben ik door uw collega geholpen voor mijn auto opel corsa c bj 2003. mijn auto wilde niet meer starten en gaf een F op de display aan , uw collega heeft dat toen kunnen verhelpen. ik heb daarna 45min gereden om de accu op te laden. op de volgende dag wilde ik mijn auto weer gebruiken helaas wilde de auto weer niet starten en ook met de F in het display. ik heb de accu vervolgens op de lader gezet, vol geladen aangesloten helaas het start weer niet en de F staat er nog steeds op de display, half contact binnen verlichting doet het wel, helemaal contact draaien ...geen geluid helemaal niks...mijn vraag is watvoor oorzaak kan het zijn??

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw Opel Corsa start niet en er staat een F op het display.

De F geeft aan dat er een fout zit in de easytronic automaat en hierom start de auto niet. Helaas helpt het dit keer niet om de storing te verhelpen door het opladen van de accu. Ik zou u aanraden om nogmaals de hulp van de Wegenwacht in te roepen. Hij zal de auto vast weer rijdend krijgen maar om problemen te voorkomen is een bezoek aan de garage wenselijk.

Herstel
Dit soort gerobotiseerde versnellingsbakken hebben vrij veel bewegende delen en zijn hierdoor ook afhankelijk van goed onderhoud. De garage kan de versnellingsbak uitlezen op aanwezige storingen. De kans is groot dat na het inleren van de parameters van zowel de versnellingsbak als de koppeling de versnellingsbak weer goed schakelt. Ook het regelmatig verversen en ontluchten van de koppelingsvloeistof is heel belangrijk!