Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kachel

Vraag gesteld door A. Kussendrager op 15 april 2021

Heb in januari jl gekocht .Een VW t5 Multivan die omgebouwd is naar een camper California hij is van 2008 ingevoerd in 2014 Nu is mijn vraag bij thuis komst blijkt de linker kachel het niet meer doet Maar heeft die kachel een eigen zekering en kan die dan stuk zijn Men zegt bij de vakgarage dat de stelmotor kapot is ,en dat dat een hele dure grap is .

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw kachel in de Transporter camper werkt niet en u vraagt zich af wat nu.

Doordat de auto niet afgeleverd is als camper maar later is omgebouwd naar California ontbreekt waarschijnlijk een goede documentatie. Dit is de voornaamste reden voor een kostbare reparatie; de garage moet zelf uitvinden hoe en waarom de kachel niet werkt. Hij kan niet terugvallen op ervaring of handleidingen. Dit is ook de reden dat ik helaas niet kan zeggen of er een zekering defect kan zijn. Die kans is overigens klein, vrijwel altijd zekert men een circuit, dus bij een defecte zekering vallen nog een aantal componenten uit.

Ik denk dat de inrichting niet ontzettend ingewikkeld is gemonteerd. Dus als u een klein beetje handig bent kunt u misschien zelf het deel wat weigert bloot leggen, en de garage zo veel werk uit handen nemen. Zo spaart u tijd dus geld. Vervolgens kan de garage meten wat er nu defect is en het betreffende onderdeel vervangen.

U heeft uw klacht al ervaren kort na aankoop dus is het verstandig om de volgende stappen te raadplegen: Klachten na aankoop - ANWB.