Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Geluid Suzuki Splash 1.0 Comfort

Vraag gesteld door op 14 april 2021

Sinds enige tijd hoor ik als je b.v. over een putdeksel rijd een klapperend geluid links achter.
Eerst dacht ik dat de prachtige harde kunststof bak die achter onder de bagageruimte ligt de boosdoener was ( idee van zelfde geluid ), maar deze heb ik er al uit gehaald en zonder de bak gereden, maar het geluid blijft.
wat kan hiervan anders de eventuele oorzaak zijn
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U ervaart een bijgeluid bij uw Suzuki Splash.

Uw omschrijving doet toch als eerste aan de uitlaat denken. De ophangrubbers kunnen uitgerekt of gescheurd zijn waardoor de uitlaat, onder bepaalde omstandigheden, tegen de bodem komt. Het is altijd lastig op afstand tot een diagnose te komen maar wanneer het geluid reproduceerbaar is, zou een luisterend oor toch moeten kunnen traceren waar het van afkomstig is.

Zelf controleren
Als eerste kunt u alle spullen uit de kofferbak halen zoals de krik en het boorgereedschap. Het gebeurt nogal eens dat daar iets tussen gerold is. Ook kunt u controleren of de rugleuning van de achterbank goed in zijn vergrendeling valt. Voor de zekerheid de gordels op de achterbank in de gordelsloten klikken om rammelen te voorkomen. Vergeet hierbij ook de middelste gordel niet!

Garage
Natuurlijk kan het ook zijn dat er onderdelen van de wielophanging speling hebben gekregen en dan is het alleen maar mogelijk om het geluid door de garage te laten verhelpen.

Ik zou u aanraden om het desbetreffende geluid te laten horen aan de automonteur die het ook gaat herstellen. Dit om te voorkomen dat er iets gerepareerd wordt wat u niet stoorde.