Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Achteras Suzuki S-Cross

Vraag gesteld door op 27 april 2021

Ik heb belangstelling voor een gebruikte Suzuki s cross 1.0 uit april 2018. Ik heb berichten gelezen over een mogelijk kromme achteras, waardoor achterbanden snel slijten. Bent u daarmee bekend? Is dit ook nog aan andere symptomen te merken? Komt dit vaak voor? Is het verstandig om deze auto te kopen of moet dat invloed hebben op de prijs? Ik hoor graag van u.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

De S-cross is technisch een zeer betrouwbare auto. We hebben er ook een occasiontest mee gedaan, deze vindt u hier: SUZUKI S-CROSS occasiontest.

Er zijn echter wel vaker problemen met de stand van de achterwielen waardoor de banden overmatig slijten. Dealers hebben hier meer informatie over en uitlijnen kan een oplossing zijn. Op ons platform is hier ook al eerder over geschreven: Banden slijtage Suzuki S-cross.

Deze wielstand waardoor de banden extreem slijten is alleen waar te nemen door de uitlijning van de auto te laten controleren door een professional. Ik denk dat de kans groot is dat, indien deze auto dit probleem had, het al verholpen is. Speek met de verkoper af dat de wielstanden gecontroleerd worden en dat een juiste stand voorwaarde is voor de koop.