Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke crossover occasion?

Vraag gesteld door N. van Doorn op 13 april 2021

Ik zoek een cross over occasion, uit 2018. Hij moet beenruimte achter hebben en het moet mogelijk zijn dat er ook soms in het midden iemand zit. Hij moet goed drempels kunnen pakken, zuinig rijden, liefst niet hoog in wegenbelasting en voorbereid op Apple car play. En geen korte zittingen, geschikt voor mensen voor van 1.80.  Er lijkt er maar 1 geschikt te zijn, als ik alle anwb testen bekijk, dat is de arona. Alleen het nadeel van de arona is dat deze wel heel kaal is aan de binnenkant (op de achterbank). Geen stoelvak voor een stripboek, of misschien een oplaadpunt achter. Er is helemaal niets. De kona vind ik erg lelijk. Heeft u een suggestie?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U zoekt een jonge gebruikte crossover die zoveel mogelijk aan het wensenlijstje kan voldoen.

En de Seat Arona is zeker in deze compacte klasse een zeer praktische, functionele kandidaat en denk ik oprecht dat misschien de karige aankleding van het interieur toch mogelijk een noodzakelijke concessie zal worden.

De Hyundai Kona is zeker een geduchte concurrent maar vindt u het uiterlijk daarvan ronduit lelijk. Wellicht geldt dat ook voor de Kia Stonic en geldt wat mij betreft ook wel voor beiden dat de Arona op basis van uw wensen ook de beste papieren heeft. Zeker ook wat betreft het zitcomfort voor de meerijdende achterpassagiers. De enige geduchte concurrent komt uit dezelfde stal; de VW T-Roc die wellicht van binnen méér naar uw zin wat luxer is afgewerkt maar waar u voor een gebruikt exemplaar ook gerust een paar duizend euro extra voor moet bijpassen. Of tóch een Arona in een wat luxere uitvoering met bijvoorbeeld toch wat extra opbergvakken.