Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

TUV of niet bij import Duitse auto

Vraag gesteld door N. de Jong op 29 maart 2021

Mijn vriend uit duitsland en ik gaan samenwonen en hij wil de auto als verhuisboedel meenemen naar nl, dus importeren. Nu heeft zn auto tuv tot 01 -04-2021. 09-04-2021 gaat hij zich hier inschrijven bij de gemeente. Daarna kunnen we de auto naar NL halen maar is de TUV dus afgelopen, en moet de auto door de RDW keuring enz voor t invoeren. Nu mijn vraag, is het wijzer om eerst nog Tuv in duitsland te laten uitvoeren die dus overgenomen wordt door NL APK  keurstation of laat ik auto eerst staan en laat hem RDW keuren voor t invoeren?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw vriend verhuist binnenkort met auto naar NL en u vraagt of het verstandiger is de TUV keuring te laten uitvoeren of bij invoer de APK.

Beiden is mogelijk maar wanneer de TUV vervaldatum nog tijdens het verblijf in Duitsland verloopt lijkt het me slim om aldaar weer een nieuwe keuring te regelen. Uiteindelijk zal de RDW bij de keuring dit bewijs overnemen en omzetten naar een Nederlandse APK. Dus wanneer een nieuwe TUV keuring vóór het definitief vestigen in Nederland gerealiseerd kan worden krijgt dat de voorkeur. Zie aanvullend ook: Verhuizen naar Nederland en uw auto meenemen.