Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tol betalen

Vraag gesteld door F. van Breugel op 8 april 2021

Ik ga in Augustus naar Italië op vakantie. Welke vignetten heb ik nodig in Zwitserland en Italië en kan ik dan zonder te hoeven stoppen gebruik maken van de plaatselijke tolwegen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

In augustus gaat u via Zwitserland naar Italië voor vakantie en u vraagt zich af welke vignetten u nodig heeft voor tol in de betreffende landen.

Voor Zwitserland heeft u een tolvignet Zwitserland nodig om over de Zwitserse (snel)wegen te rijden. Voor aanvullende info over de geldigheidsduur én hoe te bestellen zie deze pagina.

Eenmaal in Italië komt u op de tolwegen de bekende tolpoortjes tegen. Betalen aldaar kan contant maar ook met creditcards zoals Visa. Zie aanvullend onze pagina Tol in Italië.
Wanneer u de Italiaanse tolwegen met de onvermijdelijk tolpoorten met zo min mogelijk tijdverlies achter u wilt laten kunt u overwegen de tolbadge aan te schaffen. Wanneer u de slagboom met gepaste snelheid nadert wordt deze automatisch geopend en vindt de afrekening automatisch plaats. Zie aanvullend Hoe werkt de tolbadge?