Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Peugeot 3008 distributieketting

Vraag gesteld door A. van Eechoud op 5 april 2021

Ik heb peugeot 3008 thp motor bouwjaar juni 20014 km stand 39000 km. Vraag zijn bij dit bouwjaar de problemen met de distributieketting opgelost en kan ik dat eventueel navragen bij peugeot nederland.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U vraagt of uw 3008 een kanshebber is voor problemen met de distributieketting.

Bij de introductie van de e-THP motor in 2014 zijn er duidelijke signalen dat er verbeteringen zijn toegepast door de fabrikant. Hierdoor zijn er veel minder problemen bekend met rek van de distributieketting. Of uw auto de e-THP motor heeft met de modificatie aan de kettingspanner kan de Peugeotdealer u wel vertellen.

De THP motoren kunnen behalve problemen met de distributieketting ook ernstige inwendige vervuiling krijgen. Dit is door u niet vast te stellen maar bij onderhoud wordt hier preventief op ingespeeld. Het is echter niet uit te sluiten dat dit verschijnsel tóch terug kan komen wanneer de auto vooral voor korte ritjes wordt ingezet bij met name lage toerentallen. Het tanken van premium brandstof kan ook een positieve bijdrage leveren. Maar feitelijk is dit allemaal anticiperen op technische onvolkomenheden. Ik vermoed dat dit overeenkomt met uw rijstijl aangezien de lage kilometerstand. Uw auto is er dus zeker eentje waarbij voorzichtigheid geboden is.