Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Koppeling

Vraag gesteld door op 7 april 2021

Vorig jaar mei tijdens een grote beurt van mijn auto is er ontdekt dat mijn koppeling bijna versleten is. Mijn zoon heeft een nieuwe koppelingset gekocht, maar niet laten installeren. Nu is het bijna een jaar later en ik rij nog steeds met de versleten koppeling en begin te merken dat het moeilijk is om in de achteruit versnelling te komen. Ik vraag me af waar ik het beste de koppelingset kan laten instaleren (bij KwikFit of een gewone garage)? Is het verplicht voor de APK dat de koppeling in order is?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Vorig jaar werd vastgesteld dat de koppeling van uw auto bijna versleten is. U heeft daarmee nog een jaar kunnen doorrijden maar u ervaart nu problemen met het schakelen in achteruit. De benodigde onderdelen heeft u dankzij uw zoon al een tijd klaar liggen. Nu zal de nieuwe koppelingsset gemonteerd moeten worden en vraagt waar dat het beste kan.

Ik weet niet hoe een garage of fastfitter denkt over klanten die hun eigen onderdelen meenemen. Meestal zijn ze er niet erg van gediend, maar u kunt het altijd voorleggen. Het komt neer op een rondje bellen. Vraag bij de bedrijven die de klus willen klaren ook een prijsindicatie op, zodat u weet waar u aan toe bent. Bij autobedrijven die zijn aangesloten bij de Bovag krijgt u een half jaar garantie op de werkzaamheden. Garantie op de onderdelen zal men niet kunnen geven omdat u die elders heeft aangeschaft. De koppeling is geen APK punt.