Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Automatische airco/kachel probleem

Vraag gesteld door op 4 april 2021

Suzuki SX4 Sedan 2008 111500 KM
Al die jaren geen kachel / airco probleem gehad.
Instellen op 20 graden werkte altijd prima.
Kachel zonder airco functie werkte ook altijd zonder problemen. Tijdens vorstperiode accu problemen. Sindsdien kachel functie: alleen koude lucht t/m 27gr. Eén klik voorbij 27gr (hoogste stand) bloedheet. Automatische airco functie precies hetzelfde.
Accu vervangen, thermostaat vervangen, geen oplossing. Vervolgens waterpomp vervangen, ook geen oplossing.
Wat nu? Hartelijk dank voor uw expertise.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een probleem met de temperatuurregeling van de SX4.

Een diagnose is op afstand is altijd lastig omdat meten aan de installatie de enige echte manier is om een waterdichte diagnose te stellen.

Als ik uw klacht zo lees dan heeft u een airco met automatische temperatuurregeling. Achter het dashboard bevinden zich een aantal kleppen die zowel de luchtstroming als de temperatuur regelen, deze kleppen worden aangestuurd vanuit de regeleenheid van de climat controle. Ik vermoed dat een van de kleppen mechanisch heel zwaar gaat waardoor deze geen lucht meer kan mixen maar alleen vol open of volledig gesloten kan staan.

Op onze website vindt u meer informatie over airco en climate controle. Ik wil benadrukken dat een garagebezoek noodzakelijk is voor een diagnose. Maar dit is mijn vermoeden op afstand.