Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto (Renault) start soms niet

Vraag gesteld door op 8 april 2021

Ik heb een Renault megane uit 2003. Heel soms slaat hij niet aan. Als ik hem dan even laat staan en kater weer probeer slaat hij meestal weer aan. Ook als ik het gaspedaal ingedrukt heb en start doet hij het meestal. Als het niet lukt start hij wel met startkabels.

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

 

Uw Megane slaat soms niet aan en nu bent u op zoek naar de oorzaak.
Zoals ik het van u begrijp draait de motor wel rond wanneer u de auto start, maar slaat hij niet aan.

Omdat u aangeeft dat de auto wel aanslaat zodra er startkabels aangesloten worden lijkt het me dat het starttoerental te laag is. De eerste verdachte is dan natuurlijk de accu, is deze al doorgemeten door een professional?
De krukassensor kan ook de oorzaak zijn. Het gebeurt vaker dat deze bij veroudering pas een goed signaal geeft bij een wat hoger toerental. Dus wanneer de accu goed bevonden is vind ik dit de tweede verdachte.

Natuurlijk zijn er nog vele andere mogelijke oorzaken zoals een overgangsweerstand waardoor de motor net te traag start of de computer niet goed gevoed wordt. Om hier uitsluitsel over te kunnen geven moeten er op de auto een aantal metingen verricht worden. U zou de garage die onderhoud uitvoert kunnen vragen een diagnose te stellen.