Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto keuren bij garage B als garage A hem heeft afgekeurd

Vraag gesteld door op 31 maart 2021

Kan ik mijn auto bij een ander garage keuren. Omdat de eerste garage hem afgekeurd had.ik had twijfels over de afkeur punten.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft twijfels over de APK afkeur van uw auto en u vraagt of de auto elders opnieuw laten keuren mogelijk is.

Het is vooral belangrijk om óók bij afkeur het formele rapport te ontvangen met de gevonden afkeurpunten en eventuele reparatie adviezen. Via deze officiële weg komt óók een afgekeurde auto in aanmerking voor een RDW steekproef en is dus feitelijk de stok achter de deur om zo veel mogelijk een eerlijke APK te garanderen. Een onterechte afkeur levert soms vervelende sancties op waar het bedrijf niet op zit te wachten. Zonder rapport ontloop je die risico's en is dus niet volgens de spelregels. Vraag dus altijd om het APK rapport, ook bij afkeur. Wanneer je desondanks ernstige twijfels hebt over de gevonden APK gebreken kun je ook nog in beroep via de RDW maar dit moet wel direct na de keuring.

Dat laatste is echter in uw geval niet meer van toepassing, maar wanneer u overweegt desnoods elders de APK nogmaals te laten uitvoeren dan kan dat uiteraard. Misschien zou u dan kunnen overwegen bij een z.g. onafhankelijk keuringsstation bij u in de buurt.