Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Accu garantie bovag dezelfde dag als aankoop

Vraag gesteld door op 7 april 2021

Nieuwe auto aangeschaft, inclusief 6 maanden bovag garantie. Sta ik na een uur rijden bij de mac 5 minuten stil om wat te eten in de auto. Auto startte met geen mogelijkheid meer. Anwb heeft me geholpen hem te starten en was gelukkig na een ruim uur weer de weg op.

Wel heeft hij de accu doorgemeten en is deze defect. Gelukkig was de dynamo nog wel goed. Wat voor garantie hoort hierop vanuit de verkoper? Ik had de auto net letterlijk 1 uur meegenomen van de garage en kwam er dus pas achter dwt de accu defect was toen ik met pech langs de weg stond. Bovag die hier iets aan doet?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw aangeschafte occasion had één uur na aflevering al een lege accu die volgens de Wegenwacht defect is. Het laadcircuit werkt prima en u vraagt hoe het nu zit met de Bovag garantie.

U kunt hier gerust mee terug. De verkoper is verantwoordelijk voor het geleverde product en feitelijk is de auto met een defecte accu afgeleverd. En ook onder de noemer van Bovag garantie heeft u recht op een deugdelijke accu. Ga er gerust mee terug. Misschien heeft u van de Wegenwacht een uitdraai gekregen van de accutest, maar de verkoper moet óók zelf een dergelijke test kunnen uitvoeren. Het is vervelend dat u dit is overkomen en lijkt op een valse start maar misschien was de gok van de verkoper dat bij regelmatig gebruik van de auto de accu mogelijk wat zou kunnen opknappen. Maar een slechte accu moet feitelijk gewoon vervangen worden wat de verkoper ongetwijfeld wel zal doen.