Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vragen over BMW e46 330i april 2002, en BMW e46 316i maart 1999

Vraag gesteld door op 14 maart 2021

Dank u zeer voor alle antwoorden we hebben er heel veel aan gehad.

Nog 2 vragen die voor ons belangrijk zijn.
1.
Weet u een goede BMW garage in de buurt van Apeldoorn?
2.
Weet u een oplossing voor vocht in de koplamp behuizing (xenon), een kennis van ons heeft een BMW e46 316i uit maart 1999. De lampen branden verder prima, maar er blijft maar vocht in de behuizing zitten?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U bent op zoek naar een BMW garage in de buurt van Apeldoorn. Helaas hebben wij geen overzicht van goede specialisten maar wat zoekwerk bracht me bij Klaassen Auto’s waar ik goede recensies over kan vinden.

Uw vraag over vocht in de behuizing van de 3-serie hoor ik wel vaker: er kan in een koplampunit condens ontstaan, dat is een normaal verschijnsel. De units zijn niet luchtdicht, ze moeten kunnen ventileren. Wanneer je de auto parkeert, vooral in een vochtige omgeving met een hoge luchtvochtigheid, zal er aan de binnenkant van het glas een lichte condensvorming ontstaan. Uiteindelijk heeft de koplamp een open verbinding en moet ook kunnen ''ademen''. Met de verlichting aan zal het verschijnsel weer snel wegtrekken.

Over het algemeen treft deze aanslag alleen het glas gedeelte omdat juist daar het temperatuurverschil het grootst is. De reflector zal daardoor ook geen schade oplopen. Als één koplamp meer beslaat dan de andere, check dan of het deksel dat achter de lamp zit, goed op z'n plek zit. Indien u geen bijzonderheden constateert en de condens niet verdwijnt na een lange rit met de lampen aan dan zou u de lampen kunnen laten controleren op bij een koplampenspecialist zoals deze Well Done Xenon.