Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Toyota Prius

Vraag gesteld door D. de Groot op 28 maart 2021

Ik wil een prius business of tech kopen rond 2005. 260000km. Is dat verstandig ja of nee,moet ik rekening houden met accu en of,is een keuring noodzakelijk.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Toyota Prius uit 2005 met 260.000 km. Gemiddeld gesproken zit je met zo'n leeftijd en kilometerstand al zo rond het einde van de verwachte levensduur van een auto. Uitzonderingen zijn er altijd op een gemiddelde, die we ook zien bij andere merken en typen auto's.

De hybrides van Toyota/Lexus blijken het lang vol te houden. Het accupakket zal vast en zeker de nodige slijtage vertonen. Het is met de juiste apparatuur echter prima te meten en indien nodig ook nog tegen een redelijke prijs op te lossen. Als de rest van de auto in goede staat is en goed onderhouden, dan zal dat nóg een aantal jaren en bijbehorende kilometers niet in de weg staan. Ze hebben een reputatie van betrouwbaarheid die telkens nog wordt waargemaakt. Dat is zeker een pré, maar let wel op de verdere staat van onderhoud. Net zoals dat geldt voor elke oudere auto met respectabele kilometerstand.