Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ruitenwissers stuiteren over raam

Vraag gesteld door R. Bok op 16 maart 2021

Ik heb een vraag ik heb een seat Ibiza uit 2011 mijn oude ruitenwissers begonnen over het raam te stuiteren dus kocht ik in Spanje nieuwe Bosch ruitenwissers (van die doorbuig dingen) op de weg terug uit Spanje veel regen gehad wissers werkte perfect. Echter rond Parijs na heel veel regen begonnen de wissers ook weer te stuiteren over het raam en ze doen het nu nog steeds wat zou de oorzaak kunnen zijn?

 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Ook na een nieuw setjes kwalitatief goede ruitenwissers gingen deze vervolgens al spoedig bibberend over de voorruit. U vraagt naar de oorzaak.

Mijn eerste gedachte gaat richting een vettige voorruit die na het vorige setje al heel snel de nieuwe wissers ook laat stuiteren. Voor zover nog niet gedaan zou mijn advies zijn éérst de voorruit goed te reinigen met een glasreiniger, en de wisserzeem óók meenemen. Als dat in orde is maar het verschijnsel blijft, dan lijkt mogelijk de stand van de wisserarm ervoor te zorgen dat het wisserblad niet in de juiste stand contact maakt met de voorruit. Soms kan door voorzichtig de wisserarm wat te verbuigen de contacthoek van wisserblad op voorruit net iets gewijzigd worden en de slag wél vrij van bibberen worden afgelegd. Misschien dat dit u helpt om het toch opgelost te krijgen.