Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Onderhoud

Vraag gesteld door op 15 maart 2021

Nissan-note-connect-80pk-2014-48000km. heeft het voor- of nadelen om het onderhoud bij de merkgarage danwel bij de vakgarage te laten doen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt of u uw Nissan Note beter tóch door de dealer kunt laten onderhouden of volstaat een vakgarage ook prima.

De dealer heeft in vergelijking met een universele garage wel meer merk en type auto gerelateerde kennis en ervaring. Voor het reguliere onderhoud is dat niet per definitie een voordeel maar wel wanneer die specifieke kennis echt nodig is. Bijvoorbeeld bij bepaalde klachten of storingen. Dat is ook de reden dat in de meeste gevallen een merkdealer een hogere prijs vraagt voor onderhoud en sleutelwerk. Dealers zijn ook meer op de hoogte van modificaties en staan nauw in contact met de importeur. Bijvoorbeeld ook wanneer er nieuwe software updates beschikbaar zijn. Dat maakt een dealer dus wat dat betreft wat exclusiever met vaak een hoger prijskaartje.

Maar voor normaal en regulier onderhoud en zonder hele specifieke klachten of storingen volstaat een vakgarage prima en kunt u met een gerust hart uw Nissan daar achterlaten. En gezien de kilometerstand van uw auto verwacht ik ook geen spannende dingen die toch echt bij de dealer thuis horen.