Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Invoeren elektrische auto

Vraag gesteld door op 22 maart 2021

Ik ben benieuwd of een Renault Kangoo ZE , in omringende landen veel voordeliger is , wel bij een merkdealer. Ben zelf kleine ondernemer. Heeft iemand er ervaring mee, en weegt het af tegen de voordelen momenteel hier , tot 5 jaar renteloze financiering , € 4000,- voordeel bij nieuwe elektr. auto en € 2000,- bij tweedehands.
Zijn er mensen die nog tips hebben.

Antwoord van Harm

Antwoord van Harm

ANWB Expert

Hartelijk dank voor uw bericht. Hoewel er bij een elektrische bedrijfsauto geen BPM voordeel zal zijn, kunnen de prijzen in het buitenland soms iets lager zijn. Deze zijn ons niet bekend, maar zo te vinden op de importeurssites. Als je de landencode nl van de Nederlandse site verandert in be of de, heb je de site vaak al gevonden. Of het voordeel opweegt tegen de beslommeringen van importeren is de vraag. Mocht een jong gebruikte auto een optie zijn dan is het zaak goed op een kloppende kilometerhistorie te letten.

De subsidie voor bedrijfsauto's (SEBA) werkt overigens weer anders dan voor particulieren (SEPP), deze bedraagt 10% van de netto catalogusprijs voor de Kangoo ZE. Op deze website vindt u de details.

Wellicht zijn er leden die al ervaring hebben met de SEBA of importeren van een elektrische bedrijfsauto. Hierbij nodig ik ze graag uit om de ervaringen te delen.