Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Clio Estate TCe 90 versus 1.2

Vraag gesteld door op 17 maart 2021

Is de TCe90 motor te licht voor een Renault clio Estate uit 2018? En heeft die motor vaker panne in vergelijking met de 120pK?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U vraagt advies over de betreffende motorvarianten van de Renault Clio.

De reputatie van beide motoren is feitelijk wel gelijkwaardig. Dan heb ik het in negatieve zin over hoog olieverbruik, olie en koelwater lekkages en soms ook wel buitensporige motorgeluiden. Maar geruststellend is dat ná 2016 dit toch wel productiematig opgelost schijnt te zijn. Wat dat betreft zit u met een exemplaar uit 2018 aan de goede kant van de streep.

De keuze voor 90 pk of toch 120 pk is een lastige. De driecilinder volstaat prima en kan je daar vlot mee uit de voeten. Of dat vlot genoeg is, is een persoonlijke kwestie en ook op basis van het gewenste gebruik. Met 120 pk beleef je meer rijplezier en maakt 'm in de breedste zin van het woord wat spannender. Maar de 90 pk driepitter loopt zeker niet op z'n tenen om vlot mee te kunnen met het verkeer. Het is niet zo dat wat levensduur om die reden de 120 pk versie per definitie beter is en eerder panne geeft. Maar welke van de twee is uiteraard aan u en is 90 pk zeker niet kansloos en dus zeker geen negatieve aanbeveling.