Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto kopen

Vraag gesteld door op 15 maart 2021

Ik over weeg een andere auto automaat te kopen en ben dus aan twijfelen geraakt . Ik heb namelijk een Honda jazz gezien maar ook een Skoda Fabia van 2005 wat is nu het meeste betrouwbare en waar heb ik het minste onder houd aan ?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt een andere auto aanschaffen en twijfelt tussen een Honda Jazz en een Skoda Fabia, altijd voorzien van een automatische versnellingsbak.

U kunt beide auto’s heel mooi vergelijken via Auto informatie.
Als u op zoekt bent naar een betrouwbare auto zou ik u in dit geval altijd de Honda adviseren. Een mooi verslag van de gebruikte Jazz is hier te vinden: HONDA JAZZ ANWB. Honda is een voorbeeld van betrouwbaarheid waarbij wel gezegd moet worden dat de fabrikant hoogwaardige materialen gebruikt die doorgaan flink aan de prijs zijn (als ze dan toch ooit een keer aan vervanging toe zijn).

Ik zou u ook altijd aanraden om met beide auto’s een flinke proefrit te rijden. Het rijgedrag van de auto moet ook bij je passen, en dat is heel persoonlijk en erg verschillend. Zo is de Honda voorzien van een CVT transmissie en de Skoda van een conventioneel soort. Dat resulteert in een heel ander schakel gedrag. Bij alle auto’s, dus ook bij zeer betrouwbare, blijft garantie altijd wenselijk.