Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Acculader

Vraag gesteld door C. Wolvers op 21 maart 2021

ik heb vorige week een vraag gesteld over een acculader de acculader die u mij aanbevool is hier niet te verkrijgen( ter verduidelijking mijn auto gaat voor 6 maanden de garage in we overwinteren op tenerife) ik heb wel een andere acculader kunnen kopen het is een acculader van het merk  Black en dekker 6/12 v met nummer BDV090 kan ik deze acculader veilig aangesloten laten gedurende de tijd dat ik in Nederland ben

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een vraag over de net aangeschafte acculader van Black&Decker.

De lader is een zogenaamde druppellader wat betekent dat hij een lange periode aangesloten kan blijven en dan zorgt voor de meest optimale conditie van de accu. In de beschrijving staat ook ‘het apparaat heeft een ingebouwde circuitbeveiliging tegen overladen of kortsluiting’.

Deze lader is voor loodzuuraccu's. Let op: AGM is dus een ander accu-type. Indien uw auto voorzien is van een AGM-accu is de lader niet geschikt voor deze techniek.

Volgt u de aanwijzingen die in de handleiding staan dan kan de lader aangesloten blijven. Eventueel kunt u hier de handleiding digitaal vinden: Handleiding Black & Decker druppellader BDV090.