Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ABS

Vraag gesteld door W. Alberts op 21 maart 2021

Gistermiddag ging van mijn Opel meriva 2005 het abs lampje branden.

Heb hierna de anwb ingeschakeld, en hebben de auto uitgelezen en kwamen uit met het volgende :

Heb afgelopen vrijdag wel achter een trekhaak gezeten best harde klap (Maar niet veel gemerkt met betrekking dat het rempedaal of abs lampje ging branden auto stond wel gelijk weer op contact (volgens anwb heeft die klap er niks mee te maken)klopt dit
Foutcode : C0121 circuit van kleprelais

Wie weet wat dit inhoudt en ong. gaat kosten

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw ABS lampje brandt en u vraagt zich af wat de oorzaak kan zijn.

De kans is inderdaad niet erg groot dat er verband is met de aanrijding met de trekhaak vorige week (hoewel er uiterlijk niet veel schade zichtbaar is zou ik de auto toch door de garage laten controleren op schade die verstopt kan zijn achter de kunststof bumper).

De foutcode C0121 wordt gegenereerd nadat de computer van de ABS een te lage spanning heeft gekregen. De meest waarschijnlijke oorzaak is een defect relais in de computer zelf maar natuurlijk moeten ook de voedingen en de massa aansluiting van de ABS computer gecontroleerd worden. Het relais in de computer is niet los te vervangen maar er zijn bedrijven die deze computers reviseren zoals ACtronics. Het is wel een klusje voor de garage om de juiste diagnose te stellen en aan de hand van de diagnose kan pas een prijs opgegeven worden.