Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voorportieren sleutel niet met handmatige sleutel

Vraag gesteld door op 7 maart 2021

De voorportieren vergrendelen niet van mijn Talbot Solara 1.6 GLS (1983). De sleutel gaat in het slot en draait, dit is het geval aan beide zijden.
De achterportieren kan ik, middels de drukknoppen op de portieren, handmatig aan de binnenzijde sluiten. Bij de voorportieren heb ik deze optie niet.
Wat is het probleem?
Is het eventueel ook mogelijk om dit om te bouwen, zodat ik de voorportieren ook handmatig kan sluiten zonder sleutel?
 

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

Uw sleutel werkt niet in de portiersloten van de Talbot Solara. Ik vermoed dat dit probleem zich eerst voordeed aan de bestuurderskant en veel later ook de bijrijderszijde de geest gaf. Het meest waarschijnlijke is dat de portierslotjes uitgesleten zijn. Na demontage van de portierbekleding kan er ook een andere oorzaak aan het licht komen zoals losgeschoten bedieningsstangetjes. Aangezien onderdelen vast slecht verkrijgbaar zijn denk ik dat het daarom het handigste is, om bij een garagebedrijf een centrale vergrendeling met afstandsbediening in te laten bouwen. Zo bent u voor het ver- en ontgrendelen van de auto niet langer afhankelijk van de sloten in de portieren maar van een losse afstandsbediening.
Vrijwel alle bedrijven die autoalarmen inbouwen kunnen dit. Natuurlijk kan een goede garage dit ook.