Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trillend stuur

Vraag gesteld door op 6 maart 2021

Recent (dec.2020) remschijven incl. Blokken laten vervangen bijnde garage, mu na 3maanden begint mijn stuur wederom weer te trillen. Hoe kan dit? Ik lees op internet dat dit de remschijven zijn maar dat lijkt me onmogelijk dat die nu al vervangen moeten worden. Enig idee wat dit evt zou kunnen zijn? Betreft een golf 4 variant 1.4 16v bj2000
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Drie maanden na een set nieuwe remblokken en remschijven begint uw stuur wederom te trillen.

Het is lastig om een concrete oorzaak aan te geven, uiteraard er wel van uitgaande dat u die trilling waarneemt bij het remmen. Bij montage van nieuwe remschijven is het wel van belang de wielen met het juiste aanhaalmoment vast te zetten en de nieuwe schijven gemonteerd op een schone wielnaaf. Misschien dat een rem iets aanloopt waardoor 'n schijf door oververhitting krom zou kunnen trekken. Soms kan een plotselinge afkoeling van een set hete remschijven ook dit soort gevolgen geven.

Maar in heel veel gevallen is er niet eens concrete oorzaak te vinden en kan het zijn dat een andere remschijven fabrikant een betere keuze is. In ieder geval heeft u garantie op deze ingreep en moet u terug naar de uitvoerende garage. U hoeft dit immers niet te verwachten en mag u een duurzame ingreep eisen en niet dat na drie maanden de trilling weer terug is.