Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Skoda of Toyota occasion

Vraag gesteld door op 11 maart 2021

Kan ik beter een Skoda Rapid of een Yaris kopen Beide met automaat. 4-cyl benz motor. Er zijn veel hybriden maar ik hoor dat die in de hele productie plus het afval van de accu's toch niet zo eco-slim is. Ik denk aan bouwjaar 2016, ongeveer. Belangrijk punt: betrouwbaarheid. Met mijn 1999-Corolla combi heb ik nooit problemen. Graag uw advies

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U wilt een andere auto aanschaffen en zoekt een vervanger voor de Toyota Corolla. U twijfelt tussen een Yaris en een Rapid. In beide gevallen moet het een automaat zijn waarbij de Yaris dan vanzelf een hybride is.

Wat betreft uw vraag over de productie van de accu’s heeft de anwb daar een interessant stuk over geschreven: Kobalt en de elektrische auto: hoe zit dat? Natuurlijk is het zo dat een hybride auto een stuk minder CO2 uitstoot; 75 g/km tegenover 117 g/km van de Rapid. Wilt u de specificaties van de auto’s naast elkaar zetten is dit een handige tool.

Van beide auto’s is ook een rijimpressie zie: TOYOTA YARIS en SKODA RAPID

Een auto is heel erg persoonlijk dus ik zou u altijd adviseren om met beide auto’s een uitgebreide proefrit te rijden. Sommige mensen houden helemaal niet van het karakter van de versnellingsbak welke in de Toyota hybrides gemonteerd is. Indien u ruimte belangrijk vindt kunt u de Rapid overwegen, gaat u voor betrouwbaarheid zou ik u echt de Toyota adviseren.