Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe Peugeot 3008

Vraag gesteld door B. van Gorp op 14 maart 2021

Wij willen een nieuwe Peugeot 3008 SUV kopen. Maar is dit wel een verstandige keuze, zit er o.a wel een degelijk blok in?
Ik heb namelijk gelezen over oudere types dat er een thp motor in zit en dat deze heel veel problemen op leverde vandaar mijn vraag of ik er wel goed aan doe ik dit type te kopen.

Ik koop eigenlijk altijd nieuwe auto's en rijdt deze helemaal af. Heb nu nog een Citroën Xsara Picasso 2.0 uit 2004 bijna 5 ton op de teller en nog nooit motorische problemen gehad. Dus ik hoop dat ik weer zo'n betrouwbare auto terug kan kopen

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een nieuwe Peugeot 3008 maar u vraagt naar de duurzaamheid en de betrouwbaarheid van het motorblok. U heeft het nodige gelezen over de THP motor.

De huidige generatie 3008 beschikt over de z.g. PureTech motor die vanaf 2013 op de markt is gezet. Ik kan niet ontkennen dat nu de jaren wat vorderen er méér dan incidentele klachten zijn over deze motor. Met name olielekkage, distributie defecten, krukasproblemen met zelfs onvermijdelijk het vervangen van de complete motor als noodzakelijke ingreep.

Van de huidige benzinegeneratie 3008 met de 1.2 PureTech (130 pk) en de viercilinder 1.6 PureTech (180 pk) onder de kap valt het lastig te voorspellen of alle motorische steken nu definitief verleden tijd zijn. De THP generatie motoren kenden ook bovengemiddeld veel klachten en verwacht je bij een nieuwe generatie motoren dat verandering per definitie ook altijd een verbetering geeft. Helaas gaat dat niet altijd op en geldt wat mij betreft óók voor de generatie 3008 van 2021; eerst zien en dan geloven.