Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kwaliteit tweedehands Mazda CX-5

Vraag gesteld door P. Tromp op 2 maart 2021

Hoe betrouwbaar is een 2de hands Mazda cx 5  automaat op benzine?

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

Hoe betrouwbaar is een Mazda CX-5 automaat? Er zijn drie generaties van de CX-5. De Wegenwacht schrijft over de eerste generatie: De Mazda CX-5 is zo betrouwbaar als je maar van een Japanse auto mag verwachten. Er is één kleinigheid waarvoor de Wegenwacht wel eens wordt ingeschakeld. Het massacontact tussen de accu en de carrosserie kan wel eens slecht contact maken, of zelfs los raken. De auto zal dan niet starten, omdat de kringloop onderbroken is. De wegenwacht kan dit snel en kosteloos herstellen. Het schijnt ook voor te komen dat de kachelradiator ‘verstopt’. Het interieur wordt dan niet warm meer. Om bij die radiator te komen, moet een groot deel van het dashboard los. Dat is veel werk en kost dus wel geld, nog los van de prijs van een nieuwe radiator. Verder is over de CX-5 helemaal niks aan klachten bekend.

Over de derde generatie (vanaf 2017 geleverd) schrijft de Wegenwacht:
Geheel volgens de verwachtingen bij een Japans topproduct, is de CX-5 uitermate betrouwbaar. Alleen bij de dieselversies is een klein mankementje bekend, dat wel eens kan voorkomen. Als het motorvermogen wegvalt, dan kan dit worden veroorzaakt door een lek geraakt onderdrukslangetje aan een solenoïde. Dit bevindt zich onder de accu, al heeft het daarmee weinig te maken. De Wegenwacht kan dit ter plekke herstellen, maar het is wel ‘even werk’. Als dit is gebeurt, zal de wegenwacht de storingscode in de computer wissen en de Mazda rijdt weer onverstoorbaar verder. Bij de benzineversies van de CX-5 is dus geen enkele vaker optredende storing bekend.

Al met al een heel prima auto met ook nog goede rij-eigenschappen en een fijne sterke tweeliter benzinemotor die ook nog eens relatief zuinig blijkt te zijn in de praktijk.