Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Kleine auto met automatische versnellingsbak

Vraag gesteld door K. Sarvi op 11 maart 2021

We hebben laatst heel veel problemen gehad met de versnellingsbak van de auto van mijn vrouw (peugeot 107 met gerobotiseerde versnellingbak) van daar de vraag of er kleine of middelklasse auto's zijn met betere type versnellingsbak. Hierbij speelt geld geen rol en hoeft ook geen sportieve auto te zijn, gewoon en auto voor dagelijks gebruik. Een auto met echte automatische versbellingsbak zoals die van mijn eigen auto,een xsara picasso met AL4 bak, maar in kleinere formaat voor mijn vrouw.

Als ik mijn vraag anders wil verwoorden elke merk gebruikt andere type automatische versnellingsbak, nu welke type heeft de hoogste score qua betrouwbaarheid?'

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U zoekt een andere, kleine auto met een automatische versnellingsbak maar het moet dan geen gerobotiseerde automaat zijn. Er zijn dan nog best een aantal mogelijkheden; een Hyundai I10 en Kia Picanto zijn heel volwassen voor hun omvang maar Mitsubishi Spacestar heeft een heel soepele CVT en is vooral achterin iets ruimer.

De hybrides van Honda Jazz en Toyota Yaris  zijn ook altijd gecombineerd met een automatische versnellingsbak en zeer betrouwbaar bovendien. Vergeet ook niet dat je in een elektrische auto nooit hoeft te schakelen. Zo zijn een Renault Zoë en Smart ook heel goed mogelijk. Eigenlijk zijn al de genoemde auto’s zeer betrouwbaar en zijn er veel minder bewegende (dus slijtage gevoelige) onderdelen aanwezig dan bij de gerobotiseerde versnellingsbak.