Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Euro 5 en Euro 6 vignet

Vraag gesteld door Q. Duikersloot op 2 maart 2021

Klopt het dat voor een camper met een euro 5 of euro 6 motor nog steeds geen blauw euro 5 of een blauw euro 6 vignet word afgegeven ? Zag een mooie bijna nieuwe camper staan met een euro 6 motor maar daar zat een euro 4 vignet voor Duitsland op de voorruit. Graag Uw reactie.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U informeert naar de blauwe Duitse milieusticker en u vraag zich of waarom een euro 5 of euro 6 auto daar nog niet voor in aanmerking komt.

Een blauwe milieusticker, voor schone voertuigen, wordt al geruime tijd in Duitsland overwogen. De invoering ervan werd tot nu toe telkens uitgesteld en is op korte termijn niet te verwachten. Officiële details zijn nog niet beschikbaar maar als het goed is gaat de Duitse overheid dit jaar daar nog een beslissing over nemen, zonder de toezegging op voorhand dat die er voor deze categorie auto's ook gaat komen.

Ik wil overigens benadrukken dat de groene milieusticker 4 niet één op een staat voor de euronorm. Het betreft hier simpel gezegd sticker nummer 4 en staat dat getal dus niet voor de emissieklasse. Een auto met emissieklasse 3 kan dus de groene sticker nummer 4 op de voorruit hebben.