Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bij warme motor afslaan motor op snelweg

Vraag gesteld door R. de Beer op 11 maart 2021

Ik heb een renault laguna 3 2.0 dci estate uit 2008. Bij warme motor op de snelweg begint auto te stotteren en slaat vervolgens af. Bij het uitlezen heeft computer ten tijde van dit gebeuren parameters opgeslagen. Uit diagnose blijkt dat de gevraagde brandstof druk op een gegeven moment niet geleverd wordt. Ook gaf de diagnose aan dat tijdens deze storing de brandstoftemp 6gr was Dit probleem heb ik niet met koude motor.
Vraag; zou dit probleem bij de brandstofdruksensor kunnen liggen?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een probleem met de Laguna diesel die regelmatig stottert en afslaat.

Dit kan heel veel mogelijkheden hebben maar als ook blijkt dat de gewenste brandstofdruk niet gehaald wordt moet daar wel de oorzaak in gezocht worden. Deze auto heeft geen opvoerpomp van brandstof in de tank; de hogedrukpomp op de motor moet de brandstof zelf aanzuigen. Het probleem kan dus ook worden veroorzaakt door een vervuild filter of een slechte aansluiting waardoor er geen brandstof aangezogen kan worden. Gezien de klachtomschrijving (alleen bij warme motor) is het echter meer te verwachten dat er een probleem zit in het opvoeren van de brandstofdruk, dan blijven er nog wel een aantal mogelijkheden over: hogedrukpomp, verstuivers en brandstofdrukregelaar.

Natuurlijk zou ook de brandstofdruksensor de veroorzaker kunnen zijn maar dit is niet echt een veel voorkomende boosdoener bij dit type auto. Om een diagnose te kunnen stellen moeten echt een aantal metingen uitgevoerd worden zodat de oorzaak met zekerheid vastgesteld kan worden. U zou contact kunnen opnemen met Büchli die ook in uw omgeving een aantal partners heeft.