Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Voertuighistorie

Vraag gesteld door op 16 februari 2021

Wij hebben een Peugeot 5008 uit 2019 (mei) op het oog, circa 24000 km op de teller. Uit de voertuighistorie blijkt dat deze auto eerst een half jaar als huurauto heeft gediend, daarna is deze bij 3 autobedrijven in de bedrijfsvoorraad gekomen en tot slot nog een maand bij een fleetowner. Moet ik hierbij argwaan krijgen? De auto staat bij een erkende dealer en wij ontvangen 24 maanden bovaggarantie.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U krijgt een Peugeot 5008 aangeboden die als huurauto heeft gediend en bij drie bedrijven in de bedrijfsvoorraad
heeft gestaan.

Dat is niet ongebruikelijk en niet iets om argwanend over te zijn. Het komt vaker voor dat misschien ook binnen een dealernetwerk het voertuig verschillende keren in de bedrijfsvoorraad is opgenomen. Misschien dat de importeur er ook nog tussen heeft gezeten. Maar bij de Peugeot dealer met 24 maanden garantie is dat gerust een zekerheid te noemen en zie ik geen beren op de weg.

Wel met het aanvullende advies uiteraard een uitgebreide proefrit te maken en de auto vooral te checken op beschadigingen. Vóór de koop kunt u een butsje of een kras nog meenemen in de koop, maar komt u die drie weken later bij een wasbeurt tegen dan houdt u daar toch een naar gevoel aan over. De auto is betrekkelijk jong met een nette tellerstand, en zie ik als ex-huurauto geen bezwaar maar dan wel zonder nadrukkelijke gebruikerssporen.