Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Uitlezen autosleutel

Vraag gesteld door D. Bijleveld op 28 februari 2021

Ik heb medio 2020 een beschermhoes voor mijn autosleutel gekocht. In het begin werkte deze bescherming prima, ik kon de deur niet openen en de auto starten met de sleutel in de hoes.

Recentelijk merkte ik dat dit nu wel kan. ik kan de deur openen en starten met de sleutel in de hoes.
Ik heb hiervan melding gemaakt bij de leverancier (arclitprotected.nl). Deze laten mij weten dat zij dit product 3 maanden garanderen.

Dit houdt dus in dat na 3 maanden je geen bescherming meer hebt tegen uitlezen van de autosleutel. Na veel heen en weer gemail bieden zij mij 50% korting aan op een nieuwe beschermhoes met ook weer 3 maanden garantie.
Mijn vraag is zijn er beschermhoezen voor autosleutels op de markt die wel beschermen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft medio 2020 een beschermhoesje gekocht om het door de autosleutel uitgezonden Keyless entry signaal te blokkeren. Uiteraard om autodieven niet de mogelijkheid te geven zomaar toegang tot uw auto te krijgen. Na drie maanden blijkt de beschermende werking van het hoesje te zijn verdwenen. De verkoper meldt drie maanden garantie te verstrekken en biedt 50% korting.

Ik kan u geen vergelijkende test aanbieden met hoesjes die in de praktijk een veel langere bescherming realiseren. Ik kom wel dit product tegen waar in ieder geval bij normaal gebruik 1 jaar garantie van toepassing is. Dat lijkt me op zich niet onredelijk.

Ik ben overigens wel van mening dat de leverancier van het huidige product zich er té gemakkelijk vanaf maakt. Als consument heb je per definitie recht op de z.g. wettelijke garantie en dat is in de regel 6 maanden. Wanneer het product binnen die termijn niet meer werkt, is het aan de verkoper om aan te tonen dat dit te wijten is aan onjuist gebruik. Dus ik wil nog wel benadrukken dat u zeker recht van spreken heeft gezien de té beperkte levensduur. De overheid communiceert dat ook overduidelijk op de pagina Welke garanties heb ik op een product?