Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Oliedruk te laag Peugeot 206

Vraag gesteld door E.S. Bakker op 17 februari 2021

Krijg de melding "oliedruk te laag" bij afremmen en indrukken koppeling. Oliefilter is al vervangen door garage, maar dit lost probleem niet op. Nu zeggen ze dat er een heel nieuw motorblok in moet. Dat gaat 3000 euro kosten! Klopt dit of zijn er andere oplossingen mogelijk.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Peugeot 206 geeft een te lage oliedruk aan. Een nieuw oliefilter heeft vooralsnog geen succes gehad. De garage meldt dat een andere motor noodzakelijk is.

Het nieuwe oliefilter begrijp ik wel. Met name imitatie filters kunnen dergelijke problemen geven bij deze auto. Maar er kunnen méér oorzaken zijn voor een te lage oliedruk die ernstiger van aard kunnen zijn zoals een gebrekkige oliepomp of een motorisch probleem vanuit het draaiend gedeelte. In ieder geval geldt ook hier; ''meten is weten''. De garage kan de oliedruk meten om vast te stellen of deze daadwerkelijke te laag. Misschien dat men dat ook heeft gedaan en inderdaad de conclusie is dat de oorzaak in het draaiende gedeelte van de motor zit. En dan is een andere motor óf revisie onvermijdelijk maar meteen zeer kostbaar. De vraag is of dat dan nog wel een verstandige investering is.