Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Motor slaat af bij stationair draaien

Vraag gesteld door H.J. Fillet op 26 februari 2021

Betreft Toyota Verso 2.2 diesel van 136 pk uit 2009.
KM stand is nu 290.000 maar het eevel begon al bij 168.000
Bij warme motor slaat deze geregeld af bij stationair toerental bv bij wachten voor verkeerslicht. Bij koude motor komt het euvel niet voor. Na afslaan start de motor direct weer. Auto is al naar diverse merk dealers geweest en probleem kan men niet verhelpen. In de computer is ook geen foutcode te vinden. Alle voor de hand liggende zaken zoals egr klep, gasklep huis etc zijn al nagekeken. Hebben jullie nog een suggestie? De SCV zijn wel genoemd maar het is onzeker of dat het probleem oplost.
Op dit moment geef ik bij wachten voor verkeerslichten etc een klein beetje gas zodat het toerental rond de 1200rpm blijft en dan komt het niet voor.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

Uw Toyota Verso 2.2 diesel slaat warm nadrukkelijk vaak af. In koude toestand heeft u geen klachten.

Ik begrijp de verrichte handelingen wat betreft EGR en gasklephuis, maar de genoemde Suction Control Valve is toch wel een veelgenoemde schuldige in soortgelijke situaties. Ik begrijp dat het een prijzige risico is om op goed geluk deze brandstofdruk sensoren te vervangen. Maar misschien dat u nog zou kunnen overwegen een diesel diagnose specialist te raadplegen en de auto voor nader onderzoek aan te bieden. Maar een concrete aanwijzing dat het mogelijk iets anders zou kunnen zijn heb ik niet kunnen vinden. Maar misschien dat deze diesel diagnose specialist gericht de vinger op de goede plek weet te krijgen.