Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bod van de ANWB VerkoopService

Vraag gesteld door R. de Jong op 28 februari 2021

Ik heb mijn auto laten taxeren door de ANWB verkoopservice en die geven een bod van 11.850 euro.
Dit wijkt sterk af van de getallen in de ANWB koerslijst, waar de prijzen aan zienlijk hoger liggen. Laagste prijs in die lijst is de veilingprijs van 13.100 euro.
Wat is de verklaring van dit grote verschil? Klopt de lijst niet, zijn dit maximale bedragen, of bedragen die je moet onderhandelen, of is de inschatting van de verkoopservice heel voorzichtig ?

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

U heeft een vraag over het bod van de ANWB Autoverkoopservice.

Met de veilingrichtprijs in onze Koerslijst geven wij een referentie van wat je zou kunnen verwachten als bod bij Online Verkoopservice. In feite is het wat wij een normaal bod zouden vinden. In uw situatie is het bod laag.

We hebben gezien dat uw auto geïmporteerd is. We zien in de praktijk vaak dat geïmporteerde auto's minder waard kunnen zijn bijvoorbeeld door het ontbreken van de onderhouds- of schadehistorie of twijfel over de juistheid van de kilometerstand. Bij een geïmporteerde auto geeft de NAP "geen oordeel". Op een aantal zoekmachines waar handelaren auto's te koop aanbieden wordt de auto dan niet gevonden als bij de zoekopdracht NAP of toon alleen auto's met NAP wordt aangevinkt. Ook zijn er zoekmachines waar gekozen kan worden import auto's niet te tonen.

Voor handelaren wordt het hiermee lastiger deze geïmporteerde auto te verkopen. Dat heeft geresulteerd in een lager bod. De Koerslijst richtprijzen hebben betrekking op origineel Nederlandse auto's met een bekende en logische NAP kilometerstand.