Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Ford Focus 1.0 of 1.5 ?

Vraag gesteld door K. Vanderheijden op 21 februari 2021

Ik wil Ford focus stationwagen aan gaan schaffen. Echter heb ik advies nodig of ik de 1.0 of de 1.5 moet kopen. Lees op Google over meerdere problemen bij de 1.0 en vraag mij af wat hiervan waarheid is? Wat raden jullie mij aan? Belangrijk detail: de auto moet een vouwwagen kunnen trekken door Europa.
 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een Ford Focus maar u twijfelt over de 1.0 l versie of de 1.5.

Beiden van het Ecoboost type, met drie cilinders en turbo. Het is inderdaad dat de 1.0 liter versie niet helemaal een smetteloze staat van dienst heeft en ik mede om die reden de 1.5 liter prefereer. De 1.5 Ecoboost 110 kW versie past naar mijn mening ook beter bij de Focus die daardoor meer rijcomfort krijgt, afgestemd ook op het potentieel van de hele auto. Uiteraard ook met extra vermogen en trekkracht om vlot te kunnen invoegen en inhalen gedurende uw wat intensievere vakantieritten door Europa met vouwwagen.

Het verbruik zal van de 1.0 versie richting de 1 op 15 gaan terwijl de 1.5 liter net niet aan de 1 op 14 zal komen. Maar alles bij elkaar wint de 1.5 Ecoboost het op punten, met toch wel de betere motorische staat van dienst als doorslaggevend en al het overige als prettige bijvangst. De wat hogere aanschafprijs zal later bij inruil deels weer naar u terug vloeien.