Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Fietsendrager

Vraag gesteld door op 24 februari 2021

Ik overweeg de ANWB Fietsendrager Touring Flex Plus 2 aan te schaffen. Om te beginnen voor 2 fietsen, later voor 2 electrische fietsen. De auto betreft een Ford-C max 1.0 Ecoboost benzine, 125 PK uit 2016, kenteken ***. Op de trekhaak staat vermeld een max kogeldruk van 75 kg. Is deze fietsen drager in combinate met de 2 (electrische) fietsen en het type auto daarvoor geschikt? Ik zie uw advies tegemoet.

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U wilt een fietsendrager voor op de trekhaak monteren op uw Ford C-Max uit 2016 en vraagt of de auto twee elektrische fietsen kan en mag vervoeren. U noemt volledigheidshalve het kenteken van de auto dat ik hier vanwege AVG-wetgeving niet verder kan vermelden, maar het is daarmee wel duidelijk dat het gaat om de versie 1.0 Ecoboost 125 pk, handgeschakeld. 

Deze versie heeft volgens onze gegevens een maximum kogeldruk van 75 kg. Dat is in de regel voldoende voor het vervoer van twee elektrische fietsen plus drager. Als de fietsendrager ook bestand is tegen het gewicht van de twee elektrische fietsen, dan staat u wettelijk en qua veiligheid verder niets in de weg.