Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bovag garantie

Vraag gesteld door op 17 februari 2021

Wij hebben een volvo s60 uit 2012 gekocht met bovag garantie. Voordat wij hem kochte, hadden wij een week eerder een proefrit gemaakt. En het media systeem (radio, cd enz.) gaf geen geluid meer na het starten terwijl het display wel functioneerde. Dit zou de garage herstellen...Echter 1 dag na het ophalen is de storing weer terugkomen. Nu wil ik de storing laten onderzoeken door een erkende volvo dealer, vallen de kosten voor reparatie onder de bovag garantie?
Of moet de garage de kosten betalen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft recent een gebruikte Volvo gekocht met een defect aan het media systeem. Het herstel heeft slechts één dag succes gehad.

Formeel valt dit onder de Bovag garantie en is het beter dit niet elders te laten repareren. De verkoper is aansprakelijk en zijn die kosten onder de noemer van Bovag garantie voor hem. Wanneer u dit elders laat oplossen zal de verkoper de factuur niet zomaar voor zijn rekening nemen tenzij hij daar vooraf duidelijk over instemt. Maar feitelijk moet u de verkoper de kans geven dit te herstellen. Wanneer hij in gebreken blijft kunt u vervolgstappen ondernemen. Zie aanvullend daarvoor ons Stappenplan klachten na aankoop.