Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Betrouwbaarheid DSG automaat en distributieriem VW Golf

Vraag gesteld door op 20 februari 2021

Ik ben aan het kijken naar een tweedehands Volkswagen Golf met een DSG automaat met het bouwjaar na 2017. Nu lees ik al eerdere berichten dat de DSG motor al meerdere verbeteringen heeft doorgemaakt maar nu zou ik graag willen weten of de problemen met de DSG automaat en de distributieriem nog steeds vaak voorkomen bij een golf na het bouwjaar 2017.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt de aanschaf van een VW Golf van ná 2017 en zou u graag willen weten of problemen met distributie en DSG automaat van deze generatie nog relevant is.

Vanaf de Golf 7 is er op het gebied van kwaliteit een duidelijke geruststellende sprong voorwaarts gemaakt. Specifieke motorische problemen zijn er volgens de Wegenwacht niet meer, hooguit incidenteel een ontstekingsprobleem. Maar wel met aanvullend advies het onderhoudsschema strikt aan te houden. Tussentijds regelmatig olie peilen is ook aanbevolen, juist vanwege die lange verversingstermijn.

De DSG-automaten kunnen soms elektronisch ontregeld worden en daardoor niet meer schakelen. De Wegenwacht kan dit soms met een ‘harde reset’ oplossen. Als de zekering van de bak kapot is, dan is er in de regel ter plekke niks aan te doen en moet de auto op transport. Maar het mag duidelijk zijn dat de DSG gerelateerde perikelen van weleer nu niet meer aan de orde zijn. Uiteraard komen we onderweg incidenteel best weleens wat tegen maar de concrete conclusie is dat deze generatie kwalitatief duidelijk beter is dan de vorige. Wat ons betreft een verantwoorde koop van een middenklasser die al decennia een absolute topper is.