Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

VW Tiguan Life

Vraag gesteld door op 2 februari 2021

Wij hebben een caravan beladen tot 1500 kg. Wij willen graag weten wat verstandig is een vw tiguan life 1.5tsi 96kw/130pk handgeschakeld of een1.5tsi 110kw/150pk handgeschakeld of een automaat. Hebben nu een Touran 1.4 tsi 103kw/140pk comfortline van 2011. [eerste eigenaar].Wij rijden niet veel staat pas op 83000 km.Ook al op caravantrekker gekeken maar twij fel nog. Wij horen graag van U. 

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U overweegt één van de drie VW Tiguan kandidaten aan te schaffen als vervanger van uw VW Touran uit 2011.

Als trekauto doet uw huidige auto het ''redelijk tot goed'' en is wat mij betreft in combinatie met de 1.500 kg wegende beladen caravan een geschikte auto. Hopelijk is dat ook uw ervaring geweest als die tijd. Met de Tiguan heeft u wel wat meer massa op straat staan en in verhouding tot het gewicht van de caravan komt dat de stabiliteit ten goede. Dat is alvast een zekere winst.

Met de 96 kW versie is dat wat trekprestaties betreft nagenoeg gelijk aan uw huidige auto. Wanneer dat goed genoeg is volstaat dus de 96 kW versie verder prima. Zou u één streepje meer willen, dan is de extra investering in de 110 kW versie te verantwoorden. Niet dat de verschillen spectaculair zijn, maar de 110 kW versie mag ik ronduit als ''goed'' beoordelen als trekker. De automaat heeft daar verder geen invloed op en is dat meer een luxe keuze. Want eenmaal gewend aan de automaat bent u al snel voor altijd verkocht.

Eigenlijk zijn alle drie de kandidaten geschikte opvolgers en is de 110 kW versie baas boven baas en biedt met automaat nóg meer rijcomfort en gemak. Ook met aangekoppelde caravan.