Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Startprobleem I.v.m. weigerende automaat

Vraag gesteld door C. Toet op 12 februari 2021

Kangoo automaat heeft enige tijd in de neutrale stand stilgestaan, startte prima met ingetrapte rempedaal en in geplaatste parkeerstand. Is niet meer uit parkeerstand te krijgen. Wat is de gepaste oplossing? Met dank voor een liefst bevredigend antwoord. (P.s. Dit alles werd geconstateerd voor de vorstperiode)

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw Renault Kangoo heeft een tijdje stilgestaan, start wel maar u krijgt de keuzehendel van de automatische transmissie niet uit de P-stand.

De remlichtschakelaar lijkt me in orde omdat de auto feitelijk wel start maar u zou nog kunnen checken of de remlichten aan gaan bij ingetrapt pedaal. Mocht dat allemaal in orde zijn vermoed ik toch dat de bedieningskabel van de keuzehendel vast zit. Misschien dat er vocht tussen de binnen- en buitenkabel is terecht gekomen en dat de binnenkabel niet meer in beweging valt te krijgen. Een oplossing op afstand kan ik u niet bieden. Er zal toch ter plaatse gekeken moeten worden of de auto rijdbaar valt te krijgen of desnoods op transport voor hulp elders. Misschien dat u de Wegenwacht daarvoor kunt inschakelen.

Alarmcentrale

Bel 088 269 28 88