Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Remdruk laag na ABS

Vraag gesteld door op 11 februari 2021

Bij dit koude weer is mijn ABS een keer geactiveerd (trillende rem op glad stuk). Sindsdien is de remdruk erg laag. Soms na het loslaten van de rem is de remdruk even terug maar helaas telkens maar eenmalig. Het ABS lampje brandt niet. Waar zou dit aan kunnen liggen?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U merkt op dat ná een ABS ingreep uw rempedaal pas diep remdruk geeft. U vraagt wat er aan de hand zou kunnen  zijn.

Dat is best opmerkelijk. Ik weet niet of de remdruk wel hoger wordt wanneer u 'n aantal maal snel pompt met het rempedaal. Er lijkt in ieder geen sprake van een uitwendige lekkage maar zou het kunnen dat het probleem inwendig in de hoofdremcilinder zit óf de ABS pomp. Misschien dat het euvel verdwijnt wanneer de ergste vorst uit de lucht is maar zoals u het omschrijft is op kort termijn hier naar laten kijken wel een serieuze aanbeveling. Misschien dat de remvloeistof hoognodig ververst moet worden omdat deze van nature vocht aantrekt en dat daar een verband mee zou kunnen zijn.

Wanneer ik één ingreep zou aanbevelen is in ieder geval frisse remvloeistof. Dus garagebezoek is onvermijdelijk. De remmen zijn té essentieel om het maar aan te kijken in de hoop dat het vanzelf oplost.