Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Olielekkage bij distributiekap

Vraag gesteld door D. den Hertog op 2 februari 2021

Bij de servicebeurt aan mijn Renault Scenic TCe 130 Zen bouwjaar 2017 km 57500 werd olielekkage geconstateerd bij de distributiekap. De kosten voor herstel bedragen ca €1500, maar door een coulanceregeling van Renault kan ik de reparatie laten uitvoeren voor ca. € 750. Ik ben van mening dat zo'n mankement in nog geen 4 jaar tijd, bij deze km-stand niet zou mogen ontstaan en Renault mij verder tegemoet zou moeten komen. Wat is uw mening

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Nog binnen 4 jaar laat uw Renault een nare olielekkage zien aan de distributiezijde. Uit coulance vergoed de verantwoordelijke dealer 50%.

Dat moet wat mij betreft een volledige vergoeding zijn. Er is geen sprake van een te verwachten defect dat u binnen een redelijke termijn tóch had mogen verwachten. Simpel gezegd is het lekkende onderdeel (u noemt niet wát het defect is) non conform gebleken wanneer het in dit stadium en bij deze tellerstand de geest geeft. Daarom verwijs ik u naar ons Stappenplan klachten na aankoop om toch zeker een volledige vergoeding af te dwingen bij de verantwoordelijke verkoper.