Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasion kopen: hybride of benzine

Vraag gesteld door B. van Herwaarde op 13 februari 2021

Wij zijn op zoek naar een kleine auto (rijden nu Mercedes A140) dat is voor ons een mooi formaat. De auto wordt hoofdzakelijk gebruikt als boodschappen auto, daar ik (Ben) zelf motor rij.
Echter de eisen die wij hebben zijn: trekhaak (ivm fietsendrager) en automaat, hoge instap
de rest van de technische trala snufjes, interesseert ons niet zo veel.
nu zijn onze vragen:
1) welk type auto adviseert u ons?
2) hybride of gewoon benzine? ivm lage kmers met auto.
3) welk merk zou aan onze 3 eisen kunnen voldoen.

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U rijdt relatief niet veel kilometers, voornamelijk om boodschappen te doen. U zoekt een vervangende auto die een hoge zit moet hebben, met automaat en geschikt om ook een fietsdrager met fietsen mee te kunnen sjouwen. U vraagt of een hybride dan ook een optie is.

Wat het laatste betreft is het vanwege het beperkte aantal kilometers beter voor een 'gewone' benzine versie te kiezen. De winst zal te verwaarlozen zijn maar maakt de keuze vooral een stuk beperkter. Zeker ook wanneer er een trekhaak noodzakelijk is om de fietsen te vervoeren. Wanneer dat dan ook e-bikes zijn heb je ook een behoorlijke kogeldruk nodig om dat dan legaal te mogen doen.

Ik mis in detail wat verdere eisen en criteria zijn zoals bijvoorbeeld het budget of het gewenste bouwjaar. Maar als eerste voorstelrondje wil ik de volgende kandidaten noemen die voldoen aan de hoge zit, vanaf een leeftijd van ongeveer 5 jaar oud op de occasionmarkt verkrijgbaar zijn, kort en compact zijn én geschikt voor een kogeldruk van in ieder geval 75 kg en uiteraard als automaat verkrijgbaar.