Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is de Renault Koleos 2.5 Benzine betrouwbaar?

Vraag gesteld door op 5 februari 2021

Ik ben mij aan het orienteren om van een diesel (Renault Megane 1.5DCI ) over te stappen naar een benzine auto. Deze benzine auto moet een caravan kunnen trekken van 1500 kg. Nu zag ik een Renault Koleos 2.5 benzine 2009. Ik kan er weinig informatie over vinden. Wij jullie of dit een betrouwbare auto is?En waar kan ik eventueel informatie over dit model vinden?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

 

U vraagt of de Renault Koleos een betrouwbare auto is. Er is maar weinig van bekend.
 

Van de Koleos zijn bij ons geen specifieke en typische gebreken bekend. Wellicht heeft dit te maken met de relatief kleine aantallen die er in Nederland verkocht zijn.

Overigens is de Koleos grotendeels technisch een Nissan product maar afkomstig van de Renault tekentafel. De productie was in handen bij Samsung in Korea. Vanaf 2010 wordt de Koleos overigens niet meer in Nederland geïmporteerd wat natuurlijk de beperkte verkoop ook verklaart. Overigens krijgt de 2.0 DCi 4wd prima test beoordelingen in het verleden en kom ik vanuit de praktijk ook geen klagende gebruikers tegen. De 2.5 l benzinemotor is van Nissan afkomstig met 170 pk en 266 Nm aan koppel. Ik zal u via een aparte mail nog een verslag van Caravantrekker u doen toekomen van deze auto met de betreffende caravan.


Wat mij betreft géén reden een negatief aankoopadvies uit te brengen, met hooguit de wat hogere afschrijving als aandachtspunt, als gevolg van de nogal kortstondige verkoop periode.