Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Distributieketting

Vraag gesteld door S. Otterspeer op 3 februari 2021

Bij de koop (aug 2020)van mijn meriva 2012 hoorde ik bij het starten een ratelend geluid. de garage zei dat verhelpen we met nieuwe olie. Toen ik hem op kwam halen hoorde ik het niet meer,  maar soms met starten hoor ik het een beetje en een anwb man zei nadat hij een half uurtje stilgestaan had ik hoor de ketting ratelen bij het starten. bij de garage gebracht (vakgarage waar ik hem gekocht heb) een nacht laten staan en hij hoorde niets.
omdat ik 6 maanden garantie heb is mijn vraag wat moet ik doen?

Antwoord van Pieter

Antwoord van Pieter

ANWB Expert

U heeft een vraag over bijgeluiden bij koude start van de Meriva. Ik ga ervan uit dat u een 1.4 benzinemotor heeft welke voorzien is van een distributieketting. Een distributieketting is onderhoudsarm. Dat wil zeggen dat er vooraf geen moment is vastgesteld waarop de ketting met toebehoren moet worden vervangen. Vervanging van een distributieketting gebeurt alleen als daar aanleiding voor is, zoals een onheilspellend bijgeluid of motorstoringen doordat de ketting is uitgerekt. Direct na de koude start zijn er vaak even bijgeluiden uit de motor afkomstig en dat is lang niet altijd zorgelijk.

Aangezien u binnen de garantietermijn uw zorgen kenbaar heeft gemaakt kunt u hier altijd een beroep op doen. Misschien is het verstandig om dit nogmaals per brief of mail aan te geven en uiteraard ook bevestiging van de garage te vragen waarin wordt bevestigd dat doorrijden geen probleem is.