Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

All-seasonbanden elektrische auto

Vraag gesteld door op 9 februari 2021

Krijg volgende week mijn nieuwe Polestar 2 en zou daar graag all season banden op hebben.
Nu beweert mijn garage dat dit een heel slecht idee is. De Polestar zou mijn banden aan flarden rijden. Ik heb een rustige rijstijl ga nooit in de winter op vakantie laat staan wintersport.
Klopt het wat mijn garage beweert ?

Antwoord van Menno

Antwoord van Menno

ANWB Expert

U heeft een vraag over all-seasonbanden voor uw Polestar 2 EV.

Onze ervaring is dat veel all-seasonbanden juist onder zomerse omstandigheden (hoge lucht- en asfalttemperaturen, soms vakantieritten met veel belading en hogere snelheden) duidelijk tot ernstig te kortschieten. Verder hebben we in recente tests gezien dat all-seasonbanden beter lijken te werken onder kleinere, lichtere auto's met niet teveel vermogen dan onder grotere en zwaardere auto's.

Daarnaast kennen we inderdaad het fenomeen dat elektrische auto's (door de combinatie van hoge massa, laag zwaartepunt, veel koppel) meer van de banden vragen dan conventionele auto's. Als u geen combinatie van zomer- en winterbanden wilt dan zouden wij u adviseren te kiezen voor goede zomerbanden en dan de auto te laten staan op de dagen dat er sneeuw of ijs op de weg ligt of verwacht wordt. Wij zijn van mening dat zomerbanden de beste keuze zijn voor deze auto en uw gebruiksomstandigheden.