Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schakelen

Vraag gesteld door op 28 januari 2021

Ik heb een suzuki swift uit 2009 met bijna 2 ton op de teller. 2 week geleden heb ik de auto helemaal laten na kijken op punten die evt gerepareerd moeten worden hieruit kwam oa een koppeling cilinderlek naar voren. Deze wilde ik dus eerdaags laten vervangen. Garage was druk dus ik zou nu over een weekje teruggaan.
Nu kan mijn auto sinds gister niet meer in de 2e en achteruit versnelling. De bak pakt ze niet. Andere versnellingen gaan wel goed.
Mijn vraag kan dit probleem komen door de lekke kop.cilinder of kan ik rekenen op een schakelbak die kapot is?

Antwoord van Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

Uw garage constateerde onlangs een lekkage in de hydraulische bediening van de koppeling van uw Suzuki Swift.
Nog vóór het afgesproken herstel krijgt u niet meer de achteruit ingeschakeld en de 2e versnelling.

Dat lijkt toch wel nadrukkelijk met de betreffende lekkage te maken te hebben. Mogelijk komt de koppeling niet helemaal meer goed vrij met dit als gevolg. U zou kunnen proberen het koppelingspedaal 'n aantal maal snel in te trappen en vervolgens proberen of het dan wél lukt.

Hoewel een diagnose op afstand altijd lastig is gaat mijn vermoeden wel richting de lekkende cilinder. Ik vermoed dat een nieuw exemplaar, frisse koppelingsvloeistof én de boel ontlucht, uw Swift weer soepel laat schakelen. De versnellingsbak is bij deze auto niet echt verdacht.